Viljen til å endre seg og tilpasse seg markedet har vært helt sentralt i suksessen til Mustad og utviklingen av produkter i verdensklasse. Det er ingen tilfeldighet at bygget heter Bright House. Fiskekrokproduksjonen startet opp på Gjøvik i 1877 da Mathias Topp utviklet verdens første helautomatiske fiskekrokmaskin, det førte til at O. Mustad og Sønn ble verdensledende og eksporterte fiskekroker til 160 land. Og det var nettopp i bygget vi holder til i nå som fiskekrokene ble lagt i syrebad og gjort blanke og fine, og klare for verdensmarkedet. Denne prosessen ble kalt «brighting» og foregikk i Bright-bygget – eller Bright House som det heter nå.

Bright House vil forsøke å styrke og utvikle det eksisterende samarbeidet i regionen. Vi ønsker å samle flere aktører på et og samme sted og koordinere de ulike behovene som finnes – og greier vi det vil vi alle komme sterkere ut av det. Her skal vi samle det beste vi har av innovasjons- og gründermiljøer i regionen, målet er å skape nye ideer og verktøy for globale markedet, akkurat slik Mathias Topp gjorde med sin fiskekrokmaskin for 140 år siden.

  • Bright House skal være et samlingssted for studenter og næringsliv
  • Bright House vil bidra til å skape flere arbeidsplasser gjennom nye oppstartsbedrifter og prosjekter
  • Bright House vil utvikle eksisterende næringsliv slik at de vokser og forblir attraktive
  • Bright House vil skape et miljø for innovasjon

Er du nysgjerrig på bygget? Vil du ha din arbeidsplass i historiske lokaler? Vil du være med på å skape en kultur og et miljø for innovasjon i regionen vår?

Kom innom eller ta kontakt med oss!