Vinneren av innovasjonsprisen 2021 er Mobai AS. Juryen mener vinneren imøtekommer alle kriteriene for prisen som er:

  1. En verdig mottaker er fremtidsrettet og nyskapende, bidrar til lokal utvikling og har bidratt til å skape eller skaffe nye og varige arbeidsplasser i kommune
  2. Innovasjonen skal kunne stå som et mønster for annen nyskaping
  3. Mottaker har fokus på bærekraft og bidrar til det grønne skiftet
  4. Det er ønskelig at mottakeren bidratt til lokale løsninger på globale og nasjonale utfordringer

Selskap med utspring fra informasjonssikkerhetsmiljøet på NTNU og ble etablert 2019. Mobai er et ansiktsgjenkjenningssystem som fungerer på alle enheter med kamera. Systemet er skreddersydd for å avsløre manipulerte ansiktstrekk og beskytte brukernes data. Systemet kan integreres i eksisterende system eller kjører som en frittstående applikasjon.

Siden oppstarten har selskapet fått anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt. Selskapet har kontor på Bright House/TI inkubator på Gjøvik. Siden oppstarten har selskapet vokst fra 3 til 8 ansatte, med mål om å vokse ytterligere. Mobai har fått flere interessante pilotkunder og vunnet anbud i EU. Videre rekrutterer de talenter fra informasjonssikkerhetmiljøet ved NTNU og sørger for at kompetansen forblir i regionen. Forretningsideen vurderes til å ha potensiell stor muligheter globalt. Selskapet løser utfordringer med bruk av ansiktsgjenkjenning og morphing.

Selskapet leverer sikkerhetsløsninger til bank/finans og offentlige myndigheter som pass- og politienheter, og er i ferd med å gjennomføre større kapitalinnhenting som skal sikre videre vekst og utvikling.