Har du sett at det står utstilt flere flotte kunstverk hos oss?

Her får du vite litt mer om kunsterne.

 

Til daglig jobber de begge med det samme. De er tilknyttet Kunstlaboratoriet her i Mustad. Det er her bildene blir til. I tillegg driver de " Det Lille Stasjonsgalleriet" på Gjøvik Stasjon sammen. Et lite pop-up galleri som alle type kunstnere kan leie.

Turid Lysen: 

Begynte å male i godt voksen alder, og ble fort hektet. Liker det eksprimentelle og utrykksfulle. Benytter gjerne saftige uttrykk i bildene for å få frem et budskap. Det er alltid en mening i bildene, selv om det kan være litt vanskelig for mottageren å tyde det. 

Poenget er uansett at det skal lekes seg frem til et resultat, og at mottageren selv må lage sin egen forklaring på hva meningen kan være. Enhver kan lage sin egen historie ut av det. 

Formålet er i hovedsak å zoome inn på indre og ubevisste prosesser. Ved å bevisstgjøre det ubevisste, skapes det økt selvrefleksjon, og mening hos det enkelte mennesket. 

Hennes faglige bakgrunn er pedagogikk, ledelse og veiledning.

Turid Nikolaisen:

Hun har malt i ca 15 år, og vært leder for Malegruppa Studio Art Mix (Tidligere Atelier Vanja) i snart 12 år.

Malingen brukes bevisst for å bearbeide indre prosesser, men også får å skape helhet i en sterk interesse hun har -  interiører.

Hun er opptatt av at bildene skal blende inn i et interiør, både farge og stilmessig, og er ekstra glad i de sterke fargene som gjenspeiler humor og glede. Nettopp der ligger hovedfokuset. 

Utvalget som henger i Bright House i dag er i så måte litt utypisk, og ble først og fremst valgt ut for å matche det rustikke uttrykket som disse utrolig kule lokalene har.

Hun har kunst og håndverksutdanning fra Høgskole og div kurs, men liker aller best å leke seg frem, uten å forholde seg til teoretiske fakta. 

Etter hvert skal utstillingen skiftes ut, og nye verker henges opp.