P- finder er vinnere av Mjøsas idépris 2020


Parkeringsappen skal gi svar på bilistenes evige problem, hvor er det ledig parkeringsplass akkurat nå.

I parkeringsappen P-finder, som snart skal være på markedet, skal du kunne trykke på de ledige plassene som finnes i nærheten, prisen dukker opp og kjøreruta kommer via Googlemaps. Appen skal gi svar på bilistenes evige problem, hvor er det ledig parkeringsplass akkurat nå.

Samtidig gir den deg muligheten til å leie ut din egen parkeringsplass, om du har en slik til rådighet. I appen kan du også leie ut din egen parkeringsplass andre kan benytte seg av når du selv ikke bruker den. Mange har kanskje en plass de selv ikke bruker på dagtid og å leie den ut kan gi en fin ekstrainntekt.

 

Det hele startet ved NTNU


I år deles denne prisen ut til en «startup» der ideen ble født på NTNU i Gjøvik på Venture Cup i 2018.

I 2019 kom de inn i innovasjonsmiljøet  i Bright House og gjennom samarbeid med Total Innovation og BoostIT akseleratorprogrammet, gikk det fra idé til virkelighet.

Sammen med Ida Kristine Rebne og Martin Johansen har Mikkel Engebakke studert ved NTNU i Gjøvik. De tre er utdannet henholdsvis som produkt- og grafisk designer, webutvikler og innen teknologi og ledelse. I tillegg er Simon Dargahi og Anders Walberg Nilssen med i selskapet P-finder.

Ideen om appen ble lansert under en workshop i regi av Start Gjøvik på NTNU i 2019. Senere tok en Simon Dargahi ideen med seg til USA og teknologimiljøet i Silicon Valley.

 
Mjøsas Idépris er et initiativ fra Gjøvikregionen Utvikling

Prisen deles ut årlig for gi oppmerksomhet til en «startup», som både skal være innovativ og ønsker å utvikle samfunnsnyttige produkter eller tjenester.

Dette er en idépris hvor de gode ideene vi er ute etter. Prisen kan gis til en ny oppstartsbedrift i tidlig fase.

Det er ikke krav om oppnådd lønnsomhet eller stor vekst, men vi ser etter innovasjon og noe nytt som gir potensial for vekst og som kan føre til nye arbeidsplasser.

Samtidig skal produktene og/eller tjenester bedriften tilbyr kunne gjøre en forskjell i det samfunnet vi lever i nå og ikke minst i det vi ønsker å leve i i fremtiden.

Gjøvikregionen Utvikling er spesielt opptatt av å løfte fram unike og innovative bedrifter som viser frem hva Gjøvikregionen er virkelig gode på og at det spirer og gror blant nye bedrifter her.

Fremtidens vinnere er både innovative, lønnsomme og bærekraftige. Vi trenger mange slike framover, for å sikre velferden, skape attraktive arbeidsplasser og løse samfunnets utfordringer.

I Gjøvikregionen har de aller beste forutsetninger for å lykkes med nettopp dette.